Thema 2023: Leven met oorlog

Met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving. Het comité richt zich de komende tijd met name op het thema van intergenerationele overdracht: hoe ontwikkelen herinneringen zich van de eerste naar volgende generaties? En wat heeft dit voor betekenis voor opvattingen over vrijheid en onvrijheid?

Onze Dodenherdenking begint traditiegetrouw om 19:00 uur in de kerk van Sint Jan Geboorte in Vlijmen. Pastoor David Lebrun zal ons meenemen in het jaarthema. Verder zijn uiteraard de Vlijmense schutsen (Barbara & O.L. Vrouweschuts - Catharina) aanwezig en leden van Scouting Maurice Flacard.

Na afloop van de dienst is er een stille tocht naar het monument aan de Sint Catharinastraat. Daar wordt namens de gemeente een toespraak gehouden door burgemeester Willemijn van Hees. Samen met de jeugdburgemeesters zal zij bloemen leggen bij het monument. Harmonie De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk zorgt voor de muzikale omlijsting, waaronder het taptoesignaal (The Last Post) en het Wilhelmus. Na afloop trekt de tocht verder naar Sint Janshof, waar bloemen worden gelegd bij het monument voor de Indiëgangers.